Jadłospis

W tym tygodniu (29.04.2024 - 03.05.2024) szef kuchni poleca:

   

PONIEDZIAŁEK:

ŚNIADANIE: Zupa mleczna (1,7), kanapki z serem żółtym (1,7), sałata, papryka, herbata, mus owocowy.

OBIAD: Placuszki z jabłkiem (1,3,7), surówka z marchewki i jabłka, kompot, winogrona.

PODWIECZOREK: Serek wiejski z owocami (7), herbatniki (1,3,7), herbata, słupki marchewkowe.

WTOREK: 

ŚNIADANIE: Kanapki z pastą rybną (1,4,6,7), sałata, pomidor, szczypiorek, kakao (1,7), banan.

OBIAD: Kotlecik z kurczaka z warzywami (1,3,4,5), ryż, surówka z papryki i ogórka kiszonego, woda z miętą, chipsy z jabłka.

PODWIECZOREK: Jogurt z musli owocowym (5,6,7,8,11), herbata, soczek owocowy.

ŚRODA: 

ŚNIADANIE: Kanapka z białym serem (1,7), sałata, rzodkiewka, szczypior, kakao (1), gruszka.

OBIAD: Schab pieczony w sosie koperkowym z kaszą jęczmienną (1,7,9),  fasolka szparagowa, woda z cytryną

PODWIECZOREK: Maślanka z owocami (1,12), podpłomyki (1,6,7), herbata, słupki marchewkowe. 

CZWARTEK: 

ŚNIADANIE: Zupa mleczna (1,7), kanapki z rzodkiewką i ogórkiem (1), sałata, herbata, jabłko. 

OBIAD: Jajko sadzone z kaszą gryczaną (3,4,5), mizeria (7), kompot, chipsy z jabłka. 

PODWIECZOREK: Ryż na mleku (3,6,7), ciasteczka zbożowe (6,8), herbata, gruszka.

PIĄTEK: 

ŚNIADANIE:  Zupa mleczna (1,7), kanapki z pastą rybną, sałata, ogórek, rzodkiewka, herbata, banan. 

OBIAD: Kaszotto warzywne (1,7,9), surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym, kompot, chipsy z jabłka. 

PODWIECZOREK: Jogurt z musli (5,6,7,8,11), słupki warzywno-owocowe, herbata.